zaterdag 14 november 2015

Actuaronde Jens en Yarne, rekenles evenwijdige rechten en een leuke namiddag muzische vorming!

Gisteren zijn we de dag gestart met onze journalisten Jens en Yarne. Beiden hadden een zeer interessant artikeltje om aan ons te laten zien. Jens had gekozen voor " Nepsneeuw in de straten van Hasselt" en Yarne zijn artikel ging over een grote brand in As. Uit het kringgesprek zijn verschillende onderzoekjes en weetjes gekomen waar we de komende weken rond gaan werken.




Na de actuaronde hebben we wat meer geleerd over evenwijdige rechten. De kinderen hebben in de klas gezocht naar voorwerpen met rechten die evenwijdig zijn aan elkaar. Ze hebben dat allemaal super goed gedaan. Benieuwd welke voorwerpen ze allemaal gevonden hebben? Kijk maar mee naar de foto's!















In de namiddag hebben we samen met de klas van juf Kirsten rond muzische vorming gewerkt. Het belangrijkste in dit hoekenwerk was "teamwork". De kinderen moesten door samen te werken de verschillende opdrachten zo goed mogelijk uitvoeren en elkaar helpen.
We hadden 6 verschillende hoekjes. Zo was er een toneelhoek waar de kinderen een toneeltje rond Sinterklaas hebben gespeeld, er was een knutselhoek waar de kinderen een sintmobiel of een trekpop van zwarte piet konden knutselen en er was een muziekhoek waar de kinderen door middel van instrumenten een sinterklaasliedje moesten spelen. In de klas van juf Kirsten hebben de kinderen zich kunnen uitleven in de schrijfhoek waarin ze vrije teksten konden schrijven. Ook was er een creatieve verwerkingshoek en hebben enkele kinderen mooie klasposters gemaakt van de leerstof die deze week in de klas aan bod is gekomen.
Op het einde van de dag hebben de verschillende groepjes hun opdrachtjes aan de hele groep laten zien. Het was een zeer leuke, creatieve en muzikale namiddag!