woensdag 20 april 2016

1x techniekronde en 2x hobbyronde !

Vandaag stonden er 3 verrassingsrondes op het programma. Ambertje mocht de spits afbijten en had voor ons een leerrijke techniekronde voorzien. Benodigdheden: een opgeblazen ballon, een leeg blikje frisdank en een grote haarbos. :-) 
Door het wrijven van de ballon over het haar wordt de ballon statisch geladen. De statisch geladen ballon trekt aan het blikje door de lucht heen. Door deze aantrekking rolt het blikje over de tafel. 
De kinderen vonden het geweldig want volgens hen kon Amber echt toveren! 
Voor de 2de proef wreef Amber weer met de ballon over de haren en hield het daarna boven een kommetje met peper en zout. Vol spanning wachtten we af en tadaaaaa.... het peper en zout bleef aan de ballon kleven. It's just a kind of magic! 










  

Noëmie vertelde ons op haar beurt wat meer over haar hobby, namelijk ballet.
Ze liet ons haar hele garderobe zien en had ook een mooie powerpoint voorbereid.
Daarop zagen we verschillende posities die we in de klas allemaal eens uitprobeerden. Toch niet zo gemakkelijk hoor.... pfffff. Bij sommigen ging het al wat beter dan bij anderen. Een prima ballerina word je natuurlijk ook niet op 123. :-)






















Ook Kiyo had een leuke hobbyronde voorbereid. Eén van zijn grote hobby's is " kunst".
In een powerpoint nam hij ons mee op reis doorheen de tijd. Zo liet hij ons de grotschilderingen zien die de eerste mensen lang geleden maakten en de hiërogliefen die de Egyptenaren gebruikten om te schrijven.
Ook andere grote kunstenaars passeerden de revue zoals: Leonardo Davinci, Vincent Van Gogh,.... Zelf had Kiyo ook wat eigen kunstwerken bij die hij in de kunstacademie gemaakt had. Wauw Kiyo, heel mooi gedaan vriend!
Misschien dat we ook eens een kunstprojectje in de klas kunnen doen!