zondag 5 juni 2016

Bezoek bijenhal, de geboorte van Fladder en mierikswortel.

Wegens wat technische problemen volgt nu een samenvatting van de laatste
















dagen in ons klasje.
Op woensdag stond er een bezoekje aan de bijenhal gepland. Om 9u vertrokken we vol enthousiasme op school richting het Heempark. Daar kregen we wat meer uitleg van een imker over het leven van de bijen.
Jammergenoeg was ook de regen van de partij waardoor er niet veel bijen uitvlogen. Toch vonden we het een leuke uitstap!


































Een paar dagen geleden had Janneke een doosje bij met daarin de pop van een ligusterpijlstaartvlinder.
De verrassing was ook groot toen vrijdagochtend bleek dat de pop een vlinder was geworden. We hebben het vlindertje buiten vrij gelaten en Janneke heeft de naam Fladder bedacht. Volgende week gaan zij en Yara het geboortekaartje van Fladder ontwerpen.







Rebeka heeft ons in de klas laten kennismaken met een wel heel gekke groente. Ze had een wortel bij. Neenee, niet zomaar een wortel, het was een mierikswortel. Een wat???? Een mierikswortel. Rebeka en Joke gaan hier volgende week een onderzoekje rond doen. De mama van Rebeka had thuis ook dipsaus gemaakt van de mierikswortel. Zo konden we in de klas van 4 verschillende soorten dipsaus met mierikswortel proeven. Er waren pikante en ook minder pikante bereidingen bij. Onze smaakpapillen werden goed verwend. Samen met een stukje brood werd het een heel dipfestijn! :-)