woensdag 9 september 2015

Yoga en levend rekenen

Vandaag hebben we weer heel wat gedaan in ons klasje.
's Morgens hebben Rebeka en Laura een hele mooie verrassingsronde aan ons laten zien. Laura had met de dobbelsteen " natuur" gegooid en heeft een prachtige collage gemaakt van de verschillende bladranden. Gelobd, gekarteld, gaaf, getand, gezaagd en zelfs dubbelgezaagd! Wisten jullie dat er zoveel verschillende bladranden bestonden? In de herfst gaan we dan ook eens een ontdektafel doen rond bladeren en rond de soorten bladranden. Dank je wel Laura voor deze leerrijke informatie. Rebeka heeft ons iets meer geleerd over bewegen. Zij had met de dobbelsteen " sport" gegooid en zij heeft ons laten zien dat je echt wel overal kan bewegen. Samen met haar mama heeft zij hier een mooie powerpoint van gemaakt. Na deze 2 mooie presentaties, zijn we in de grote zaal een beetje yoga gaan doen. Niet gemakkelijk hoor om al die verschillende poses aan te nemen. Vanaf nu gaan we dan ook wekelijks een half uurje yoga doen zodat de kinderen leren om zichzelf stil te maken.

Ook zijn we naar buiten getrokken om levend te rekenen. We zijn op onze speelplaats op zoek gegaan naar gebogen lijnen, gebroken lijnen, een rechte, lijnstukken,.... Daarna hebben ze met een stukje touw en met krijt deze verschillende lijnen na mogen leggen/tekenen.

Op het einde van de dag zijn we eens een kijkje gaan nemen bij ons nieuwe tuinhuis. Dank jullie wel papa's die dit mooie tuinhuis gemaakt hebben. Wij zeggen alvast: " Toppie!!!!!!"""

Even nog een kleine mededeling. Gisteren op de info-avond heeft een onschuldige hand de 2 klasouders getrokken. Voor het tweede leerjaar zijn dit schooljaar An ( de mama van Joke) en Esther ( de mama van Noƫmie) de klasouders. Een dikke proficiat en op naar een fijn werkjaar samen!