donderdag 22 oktober 2015

beroepenronde Manuel en natuurrondes van Jens en Yarne!

Manuel heeft gisteren nog foto's laten zien van een stierenvechter  en wat hij allemaal gebruikt. 
Daarna hebben Jens en Jarne hun natuurronde gedaan. Jens zijn onderwerp was bomen. Hij vertelde ons over de jaarringen, de schors, en hoe een boom groeit en wat hij nodig heeft om te groeien. Hij tekende zelf ook hoe het dan in zijn werk ging. Verder had hij verschillende soorten blaadjes mee en naalden van een zilverden. 
Jarne zijn onderwerp was paddenstoelen. Hij haalde de volgende dingen aan: plaatjes en buisjes, wat zijn paddenstoelen, welke zijn giftig, welke mag je eten en wat zijn de sporen? Hij had een PowerPoint gemaakt om het te ondersteunen. 
Alle 3 hebben ze het super goed gedaan! 










Gisteren hebben we ook een les rond poëzie " de herfst"  gedaan. Ik heb eerst samen met de kinderen besproken wat een onderwerp is en een plaats. Ze hebben voorbeelden gegeven van wat we allemaal in de herfst kunnen vinden en we hebben van elke kolom dan ook samen 1 voorbeeld gegeven. Daarna hebben ze zelf nagedacht en hebben er later een paar kinderen nog voorbeelden gegeven. We hebben ook samen nog aangehaald wat rijmen is en hebben hier ook enkele voorbeelden rond gedaan.  Nadat we dit hadden gedaan, hebben we een gedicht geschreven. In de afsluitronde mogen de kinderen dan hun gedichtje over de herfst voorlezen!