vrijdag 8 januari 2016

Verrassingsronde Manuel, lezen met de 3de graad,actuaronde, wegen in de rekenles en een namiddag teamwork!

Manuel heeft vandaag zijn verrassingsronde gedaan. Hij heeft ons wat meer verteld over Nunchaku-do? "Waarover?" , hoor ik jullie al denken. Nunchaku-do is het Chinees woord voor " staf in 2 delen". Het is een gevechtssport waarbij gebruik gemaakt wordt van een wapen. Een soort ketting met daaraan twee staven. Manuel heeft ook enkele technieken laten zien die hij zichzelf geleerd heeft. Het zag er heel stoer en indrukwekkend uit. Knap gedaan Manuel!










Na de sportronde van Manuel, zijn de kinderen van de 1ste graad gaan lezen met de kids van juf Rabia. Vanaf nu gaan de kinderen van de 3de graad elke vrijdag leesjuffen/leesbroer zijn van onze 1ste- en 2de- klassertjes. Op deze manier oefenen ze nog wat met het lezen en kunnen de groten hun luistervaardigheden trainen. Ons klasje vond het alvast heel leuk met de klas van juf Rabia!











Noëmie en Rebeka waren deze week onze journalisten. Zij kozen een artikeltje uit de krant en hebben dit vandaag aan de klas voorgesteld. Noëmie vertelde over een gezin dat tijdens een fietstochtje de boekentassen en zwemzakken van de kinderen kwijtgeraakt was. Dit was natuurlijk niet zo leuk voor de kinderen. Hopelijk worden hun spulletjes nog terug gevonden.
Rebeka vertelde op haar beurt dat "prins George" van Engeland deze week voor de allereerste keer naar de 1ste kleuterklas geweest is. Ook in onze school heeft juf Ann enkele nieuwe kleutertjes mogen verwelkomen na de kerstvakantie.Veel succes aan alle instappertjes!







Na de speeltijd hebben we in de rekenles geleerd over wegen. Wat is het zwaarste? Wat weegt het lichtste? Wanneer is een balans in evenwicht? ..... Talrijke vragen waarop we een antwoord gezocht hebben. Zelfs enkele pantoffels van sommige kinderen en de koffiepads van de juf, zijn in de balans terecht gekomen. Het was best een grappige en leerrijke les.


























Om de dag op een creatieve manier af te sluiten hebben we samen met de klas van juf Kirsten aan teamwork gedaan. De kinderen konden kiezen uit 6 activiteiten rond carnaval. Zo konden ze kiezen om elkaar te grimeren, maskers te knutselen en expressief te bewegen op " Carnaval der dieren". In de klas van juf Kirsten hebben de kinderen een vrije tekst kunnen schrijven, een eigen verkleedkostuum kunnen ontwerpen en klasposters kunnen maken. Tijdens de afsluitronde kon elk groepje laten zien wat ze gedaan hadden.
15u20, tijd om naar huis te gaan. Einde van een hele leuk, goed gevulde dag. :-)