woensdag 23 maart 2016

Vroedvrouw op bezoek, de hobbyrondes van Alexander & Yara en de onderzoekjes in de afsluitronde!

Wegens technische problemen volgt hier een update van de afgelopen 3 dagen. De foto's volgen nog want ik krijg momenteel geen foto's toegevoegd. :-(

Op maandagnamiddag is er een vroedvrouw op bezoek geweest in ons klasje. De kinderen hadden op voorhand vele vragen opgeschreven die zij graag aan de vroedvrouw wilden vragen.
Het was een leuke afsluiter van ons babyproject! Bedankt aan Laura om naar onze klas te komen. We vonden het heel leuk!


Op dinsdagnamiddag ging onze wandeling naar de Maten helaas niet door. Via Ketnet kregen de kinderen meer uitleg over wat er in ons landje gebeurd was. Natuurlijk hadden de kinderen vele vragen en waren ze best ook wel bang. In een klasgesprek heeft iedereen zijn/haar hartje eens kunnen luchten. We hebben ook geleerd dat het ok is om bang of verdrietig te zijn. Het is onwezenlijk wat er allemaal gebeurd is. "Juf, nu moeten we allemaal heel goed voor elkaar zorgen en elkaar troosten als we verdrietig zijn." Mooie verwoording op het einde van ons klasgesprekje.

Woensdag zijn we gestart met de hobbyronde van Alexander. Hij had zijn viool bij en heeft ons wat meer verteld over dit instrument. Zo weten wij nu dat de viool een strijkinstrument is. Hier volgde al snel een onderzoekje uit. Janneke en Manuel wilden wel eens opzoeken welke soorten muziekinstrumenten er nog allemaal zijn.
Alexander had ook een dvd bij van zijn favoriete vioolspeler "David Garett". We hebben 2 liedjes van hem geluisterd en vanaf nu is dit ook mijn favoriete vioolspeler. Zo mooi! Dank je wel Alexander voor deze geweldig muzikale hobbyronde.
Yara vertelde op haar beurt wat meer over haar hobby: Krav Maga. Dit is een soort zelfverdedigingssport met bokshandschoenen. Yara had deze handschoenen ook bij om eens aan ons te laten zien. Ook heeft ze ons enkele filmpjes getoond van deze toch wel stoere sport. Yara is dan ook echt een stoer meisje. Dank je wel Yara voor deze sportieve hobbyronde.

Op het einde van de dag hebben enkele kinderen hun onderzoekjes voorgesteld. Manuel en Janneke hadden onderzocht welke soorten muziekinstrumenten er zijn. We weten nu dat er 4 grote groepen zijn: snaarinstrumenten, strijkinstrumenten, blaasinstrumenten en toetsinstrumenten. Goed gedaan!
Yara en Kiyo hebben onderzocht hoe we " goedemorgen" zeggen in verschillende talen. Deze 10 hebben ze eruit gekozen. Begin al maar te oefenen. :-)

  • Duits: guten morgen
  • Engels: good morning
  • Frans: bonjour
  • Italiaans: buongiorno
  • Arabisch: es salama aaleikum
  • Turks: günaydın
  • Zweeds: god morgon
  • Russisch: Dobroe utro
  • Chinees: Zǎo shàng hǎo
  • Pools: dzień dobry

Er waren ook nog onderzoekjes van ons project baby's. Yara en Noëmie hebben onderzocht wat stuitligging is. Alexander en Cinar hebben ons wat meer verteld over een onderwaterbevalling. Joke en Lucy hebben onderzocht waarom sommige baby's soms geel zien bij de geboorte. Last but not least, hebben Ambertje en Kiyo onderzocht waarvoor de navelstreng dient.
Een dikke proficiat aan alle onderzoekertjes. Prima gedaan!