donderdag 19 mei 2016

Een bezoekje aan het Heempark zelf regelen!

Vanuit onze praatronde vanmorgen werden er plannen gemaakt om een uitstapje te doen.
Yarne bracht vandaag immers een kaars uit bijenwas mee. Er werden allerhande vragen gesteld die uiteindelijk resulteerden in een onderzoekje rond bijen. "Juf, hoe heet weer zo een man met een pak die de bijen verzorgd? "  " Ik weet het, ik weet het juf, dat is een imker! " Het onderzoekje kreeg meer leven en daarom dachten we dat het wel leuk zou zijn om een bezoekje te brengen aan de bijenhal in het Heempark.
De kinderen mochten dit, met de nodige voorbereiding, zelf regelen.
Samen met de klas bespraken we hoe we dit gingen aanpakken.
" Eerst moeten we het aan Carmen vragen!", opperde iemand. Yara nam pen en papier en samen beslisten we wat er op het briefje moest komen.
Na toestemming van Carmen zochten we op de website van het Heempark de contactgegevens op.
Samen met Yarne en Alexander werd er besproken wat ze tijdens het telefoongesprek allemaal konden vragen. Na wat oefenen, belden ze als ervaren telefonisten naar het Heempark.











Na het telefoongesprekje wisten we dat de rondleiding 2 uurtjes zou duren en dat de inkom in de maanden mei en juni gratis is.
Met deze info gingen we aan de slag. We gingen kijken of we het beste in een voormiddag of in een namiddag konden gaan. Aangezien het Heempark in de namiddag pas om 14u open is, waren the kids er al snel achter dat het niet zou gaan in de namiddag.
Dus welke voormiddag dan? Maandag?  " Maar nee, juf dan missen we het turnen!" :-)
Dinsdag dan? " Nee juf dan hebben we zedenleer en vrijdag ook."
Ok, de beste dagen waren dus woensdag en donderdag. We kozen voor woensdag 1 juni.

Samen met Janneke werd het telefoongesprek voorbereid zodat ook zij in het "echt" kon bellen. Ze vond het wel super spannend!



De mevrouw van het Heempark moest het nog even checken bij de imker en zou ons terug contacteren.
De kinderen vonden het leuk om zelf alles te regelen. Een dikke pluim voor iedereen!

Ook hebben 4 kinderen hun vrije tekst voorgelezen. Net als gisteren waren het stuk voor stuk spannende verhalen. De rest volgt morgen!