woensdag 18 mei 2016

Spelletjesronde en vrije teksten!

Vandaag hebben Yara en Elif ons laten kennis maken met hun lievelingsspelletje.
Yara beet de spits af met Pictureka. Een heel leuk zoekspelletje waar we onze ogen goed voor moesten gebruiken. Op 9 grote platen, vol met kleine tekeningen, moeten de spelers om ter eerst de afbeelding zoeken die gevraagd wordt. Samen hebben we het spelletje eens gespeeld en na hard zoeken, zoeken en nog eens zoeken hadden we allemaal een afbeelding gevonden. Amaaaai dat was spannend! Een spel waarbij ons visueel geheugen zeker en vast gestimuleerd wordt!













Elif leerde ons ook een geweldig tof spel: Zeg niet JA, zeg niet NEE!
Zoals de naam het al zegt mogen we de woordjes JA en NEE niet gebruiken.
Niet echt gemakkelijk als ze je allerlei vragen stellen en je zo gewoon bent om met deze 2 woordjes te antwoorden! Probeer zelf maar eens!
Ben je bang van spinnen?
Durf je een spin oppakken?
Eet je graag spruitjes?
Zei je nu nee?
Is jouw naam echt Anneleen?

Wedden dat de woordjes JA en NEE toch al een paar keer op jullie lippen lagen! :-)





Na de speeltijd hebben de kinderen leuke vrije teksten geschreven. Aan de hand van een titel mochten de kinderen zelf het verhaal verzinnen en er een leuke tekening bij maken. Hierbij werd er niet gelet op de spelling maar op de creativiteit in het verhaal. De kinderen mochten hun fantasie de vrije loop laten gaan.
In de afsluitronde hebben we al enkele mooie verhalen mogen horen. Morgen gaan we verder met de rest. Ik ben nu al benieuwd naar de spannende, knotsgekke en fantastische avonturen.