maandag 22 februari 2016

Een nieuwe baby op komst + initiatie stambreuken

Vandaag in de praatronde vertelde Joke dat mama een baby in de buik heeft. Ze had enkele echo's bij en een boekje om te laten zien hoe de baby er nu al uitziet in de buik. Dit vonden de meesten wel een beetje gek en de kinderen vroegen zich ook af hoe het leven in de buik eigenlijk is.
Daarom hebben we op internet naar een filmpje gekeken hoe de baby zich in de buik van de mama ontwikkelt van week 1 tot week 40. Dit vonden de kinderen heel interessant en ook wel een beetje grappig.
Ze konden er niet van over dat ook zij ooit zo ieniemienie geweest zijn :-)
Ook de mama van Amber heeft een baby in de buik dus dit onderwerp leeft op dit moment echt wel in de klas. Misschien kunnen we hier een klasprojectje rond doen. Dat zou geweldig leuk zijn.

1/4, 1/5, 1/8,.............. Pppfffff wat zegt die juffrouw toch allemaal voor gekke dingen? Vandaag hebben we dus geleerd over stambreuken. Aan de hand van koekjes, een breukenmemory en een breukenbingo hebben de kinderen wat meer inzicht gekregen in deze breuken. Ze weten nu dat het onderste getalletje altijd vertelt in hoeveel stukjes het geheel verdeeld wordt en dat het bovenste getalletje ons vertelt hoeveel van deze stukjes we mogen nemen. Het waren zeer leuke activiteiten en de kinderen vonden het toppie! En natuurlijk mochten ze op het einde van de les hun welverdiende koekjes opeten! :-) Hard gewerkt jongens en meisjes!