dinsdag 23 februari 2016

Een nieuwe praatronde, de wereldkaart en blokkenbouwsels!

Vandaag hebben we de praatronde een beetje anders gedaan. In plaats van eerst iets te vertellen, kregen alle kinderen een tekenblad en kleurtjes. Ze mochten zich een plaatsje uitzoeken op de bovenverdieping en een tekening maken over hetgeen ze wilden vertellen. De tekeningen moesten geheim blijven tot in de kring want daar gingen we raden welke tekening van welke leerling was. Naderhand mochten ze allemaal vertellen wat er op hun tekening stond. Het was eens een andere maar zeer leuke praatronde. Zeker voor herhaling vatbaar.
































In de voormiddag kwam de postbode langs op school. In de brievenbus zat een kaartje voor onze klas. Een kaartje vanuit het verre Dubai. Yara is in de krokusvakantie naar Dubai geweest en heeft ons toen een kaartje verstuurd. Fijn hè! Maar juf, dat was toch al 2 weken geleden. Waarom komt dat kaartje nu pas aan? Yara vertelde ons ook dat ze 6 uren in het vliegtuig had gezeten. Ppppf dan moet Dubai wel heel erg ver liggen. Op de wereldkaart hebben we dan maar eens opgezocht waar dit mysterieuze land dan wel ligt. En wat vonden we? Dubai ligt in Azië. Op onze wereldkaart hebben we dan een blokje op België gelegd en ook eentje op Dubai.
Alexander is in de vakantie gaan skiën in Duitsland. Ook dit land hebben we eventjes op onze wereldkaart gezocht. Duitsland ligt naast België en daarom zijn dit ook buurlanden van elkaar. Misschien kunnen we eens onderzoeken deze week welke buurlanden België allemaal heeft.



In de wiskundeles hebben de kinderen vandaag blokkenbouwsels nagebouwd. Ook hebben ze per twee nieuwe bouwsels bedacht en voor elkaar gemaakt. Het was weer een leuke doe-les!