woensdag 3 februari 2016

Verkleed naar school , een bouwkundige techniekronde en een mooie familieronde!

Vandaag mochten de kinderen allemaal verkleed naar school komen. Er waren heel wat prinsessen, superhelden, heksen en andere mooie kostuums op school te bespeuren. Iedereen had superhard zijn best gedaan om zich op en top te verkleden.
















Laura heeft ons in de techniekronde wat meer verteld over metselen. Haar papa heeft altijd in de bouw gewerkt en daarom wou ze ons kennis laten maken met alle dingen die een metser nodig heeft en hoe hij te werk gaat. Eerst heeft ze ons een powerpoint laten zien over de materialen die een metser gebruikt. Hier hebben we heel wat van kunnen leren. Een metser moet namelijk eerst een specie maken vooraleer hij aan de slag kan. Daarna moet hij een profiel maken met houten latten, een touw spannen en dan kan hij beginnen met de stenen op elkaar te metselen. Wat een knap werk toch! Dank je wel Massimo voor de demonstratie. De kinderen vonden het heel cool. :-)















Na de techniekronde was het tijd voor de familieronde van Rebeka. Zij heeft ons wat meer verteld over haar grootouders uit Hongarije. Jammergenoeg heeft zij haar oma en opa maar kort gekend want zij zijn enkele jaren geleden overleden. Als herinnering had Rebeka van elk een mooi boekje bij met foto's over hun hele leven. Ook heeft zij ons een grote trouwfoto laten zien waarop haar oma en opa stonden.
In een heel mooi kistje zaten ook twee speciale bollen. In deze bollen zat een beetje as van de grootouders. Zoiets noemen we een urne. De kinderen vonden het een beetje gek dat een hele persoon in zo een klein potje paste. :-) Dank je wel Rebeka voor de speciale familieronde.